5 najlepših destinacija za letovanje 2019

Alanja u Turskoj

Leto je sve bliže, a mnogi se odlučuju za rezrvisanje letnjih aranžmana već sada, kako bi iskoristili promotivni period agencija “first minute”, ali i kako bi odabrali destinaciju i smeštaj po svojoj meri, bez brige o mogućoj rasprodaji aranžmana i smeštaja.

Nekoliko omiljenih destinacija svake godine bivaju najpopularnije, dok se neke iz godine u godinu menjaju i posebno ističu kao odličan izbor za letovanje. U nastavku teksta navešćemo 5 najlepših destinacija za letovanje 2019. godine, pa možda već danas rezervišete neku od njih.

Perast – kameni raj Crne Gore

Kada nabrajamo destinacije za letovanje 2019, komšijsku Crnu Goru i njenu Boka Kotorsku ne možemo a da ne istaknemo. Dok Budvu i Herceg Novi mladi iz godine u godinu sve više posećuju, Perast ostaje rezervisan za ljubitelje mirnog, ali ne i manje lepog (naprotiv) letnjeg odmora.

Perast je gradić koji pleni svojom lepotom, a smešten je u Boki Kotorskoj, na obali između Kotora i Risna. Širom obale Perasta nalaze se porodični letnjikovci, izrađeni od svetlog kamena, a kamene plaže i čisti, tirkizno-plavi Jadran mame posetioce da oprobaju svoje plivačke sposobnosti.

Alanja – raskošna turska obala

Alanja letovanje 2019 pretvoriće u sasvim poseban užitak zahvaljujući sve brojnijim aranžmanima koje agencije nude za letovanje u njoj, a zbog kojih svako leto u ovom turskom letovalištu može da provede baš po svom ukusu.

Kilometri prelepih, peščanih i raskošnih plaža, uz odličnu uslugu i hotele koji se uglavnom baziraju na “all inclusive” usluzi pored koje vam nikada neće nedostajati ni hrane, a ni pića – Alanju zaista čine izuzetno komfornim, ali i prelepim letovalištem. Alanju obožavaju mladi, stariji, kao i oni koji na letovanje idu sa decom, pa sa ovom destinacijom ni vi ne možete pogrešiti!

Cefalu – letovanje na sicilijanski način

Oko 70 km istočno od Palerma, na obali Tirenskog mora, smešten je sicilijanski Cefalu – grad izuzetne lepote i duge i burne istorije. Ovaj ribarski gradić pun je kutaka starih i po nekoliko vekova, a toliko je šarmantan da se obično oni koji ga obiđu odluče da iznova to učine.

Italijansko letovalište Cefalu

Sitni šljunak, kristalno čisto more, gostoljubivi Sicilijanci i njihova izvrsna, autentična kuhinja, turiste iz godine u godinu sve više privlače. Cefalu predstavlja i odličnu bazu za obilaženje ostatka Sicilije, a njen glavni grad, Palermo, udaljen je oko 45 minuta od ovog letovališta.

Lefkada – grčko rajsko ostrvo

Jedno od najlepših grčkih ostrva sa poludivljim plažama od sitnog belog peska i azurnoplavom bojom čistog, Jonskog mora, je Lefkada koja predstavlja omiljenu turističku destinaciju mladih, ali i onih koji žele da izbegnu klasične plaže pune turista i osame se na nekoj od divljih i prelepih plaža Lefkade,

Ovo ostrvo zovu i rajskim, a to nije slučajno – ono zaista pleni lepotom i posebnim šarmom. Uz mnoštvo izleta brodom, kao i obilaska glavnog grada ovog ostrva i svakodnevnim istraživanjem novih plaža razbićete monotoniju na letovanju, a ako ste ljubitelj letnjih žurki i noćnih izlazaka na letovanju – ovo ostrvo nudi bezbroj mogućnosti. S druge strane, ako želite da se odmorite – odabirom smeštaja u mirnom kraju Lefkade na letovanju ćete napuniti baterije. Lefkada je odličan izbor za sve, a njene plaže nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Andaluzija – letovanje u srcu Španije

Andaluziju mnogi zovu srcem Španije, a odabirom letovanja u Andaluziji, ne samo da ćete uživati na peščanim plažama i posebnoj, španskoj atmosferi, već ćete i imati priliku da obiđete i upoznate južnu Španiju i tako sa puta odete puni utisaka, novih saznanja, ali i preplanulog tena.

Sredozemno, tirkizno more i pesak obale Andaluzije, uz sangriju i španski gaspaćo, kao i zvuke španske gitare – pravi je opis autentičnog letovanja u nekom od letovališta ove španske pokrajine. Letovanje u Andaluziji preporučujemo svima, a posebno onima koji žele da upoznaju gradove Španije i koji su spremni da žrtvuju dan na plaži zarad toga.

Nema sumnje da je neka od ovih destinacija baš po vašem ukusu i da ćete sa nekog od ovih letovanja otići odmorni, ali i sa nezaborvanim utiscima i nostalgičnim osećajem. Rezervišite vaš aranžman za letovanje što pre i odaberite baš onu destinaciju po svojom ukusu.