Cvetna dekoracija enterijera

Cveće je savršeni dodatak skoro svakoj prostoriji u kući. Ono može da razveseli dosadnu dnevnu sobu, osveži kupatilo i unese dašak elegancije u trpezarije i miris romantike u spavaće sobe.

Cvetna dekoracija prostora je uvek pravi izbor. Cveće popravlja raspoloženje, podstiče kreativnost i poboljšava kognitivne funkcije. Jedna sprovedena studija ističe da ljudi kojima se daruje cveće imaju bolje raspoloženje u toku dana, ali i da produktivnost raste ako vidimo cveće u neposrednom okruženju.

Naravno, morate voditi računa o  tekstura, boji, stilu cvetne dekoracije i načinu na koji je cveće izloženo. Postojanje cvecara online omogućava  da i u kratkom roku oplemenite prostor u kome boravite. Dostava cveca je odlično rešenje za zaposlene ljubitelje cvetnih aranžmana poslovnog i životnog prostora.

Lale u dnevnoj sobi

Različite boje lala imaju drugačija značenja. Roze boja predstavlja privrženost, ljubičasta simbolizuje prosperitet i izobilje, a crvena predstavlja strast i savršenstvo ljubavi. Ako dekorišete dnevnu sobu, nemojte zaboraviti na buket lala u proleće. Možete ga postaviti na sredinu stola ili na vrh police sa knjigama. Lale su jako zahvalne kao dekoracija prostora jer nastavljaju da rastu i kad se uberu. 

zuto cvece koje se nalazi u dnevnoj sobi

Crveni karanfili i ljubičaste kale za kuhinju

Jedan eksperiment je pokazao da i bez orezivanja i zamene vode, karanfili ostaju sveži cele nedelje. Ovo se dešava zbog toga što karanfili mogu da izdrže stalnu vlažnost i fluktuacije temperature. Zato su karanfili idealni za kuhinje. Najlepši su i kuhinjama najviše odgovaraju crveni karanfili ili buketi različitih boja cvetova i različite dužine stabljika.

Kuhinja je mesto svakodnevno puno izobilja mirisa i aroma, pa dodatak još jednog nije neophodan. Kako biste izbegli mešanje cvetne arome sa mirisom špageta i ćufti, suptilan i nežan miris cveća uklapa se savršeno.

Cvetni aranžman ljubičaste kale u staklu je skoro bez mirisa. Jednostavan je, a vizuelno dovoljno upadljiv da se ne izgubi  među poštom, domaćim zadacima i tanjirima sa hranom koji obično okupiraju kuhinje. Ako želite kale u svojoj kuhinji, moraćete da kontaktirate cvećare ukoliko trenutno nije  sezona kala, te je cvecara online vrlo zahvalno rešenje.

Cvetni aranžmani za trpezarije


Bilo da vam je potrebno osveženje u vidu nove boje, mirisa ili stila, cvetni aranžmani su nepogrešiva dekoracija trpezarijskih stolova. Trpezarije su srce doma jer se tu priređuju večere za porodicu i prijatelje. Za početak se uvek možete odlučiti za aranžmane u kombinaciji sa šampanj ružama nežnog mirisa i ne previše upadljivog izgleda kako biste mogli da uživate u razgovoru, druženju i jelu. Buket sa 15 belih ruža je divan način da pokažete nežnost i poštovanje prema prisutnim gostima.

 

Orhideje u kupatilu

Tropsko cveće poput orhideje će napredovati u najvlažnijoj prostoriji u kući – kupatilu. Toplota i para pri tuširanju hidriraju orhideje. Ali, vlažnost je samo jedna polovina potrebnih sastojaka za opstanak orhideja. Druga polovina je svetlost – orhideje žude za svetlošću, ali ne smeju biti na direktnom svetlu, već negde blizu prozora.

Unikatnost vaza za cveće

Ne plašite se da birate vaze na osnovu ličnih estetskog ukusa. Veliki izbor vaza možete pronaći u svim vrstama prodavnicama jer svakakve posude mogu poslužiti kao vaze. Ako ste ljubitelj starina, posetite neku antikvarnicu.

Ako želite jedinstven izgled, slobodno upotrebite neki bokal za vodu,  čajnik, staklenu flašu, limenku, teglu ili bočice potrošenih parfema – neka vaše vaze budu unikatne, ali i prilagođene cvetnim aranžmanima i ostatku dekora prostorije. Raspitajte se u čemu se cveće nalazi ako je dostava cveca vaš izbor.

Gde pronaći savršene cvetne aranžmane

Ako i dalje niste sigurni kakvo vam je cveće potrebno, posetite cvećaru Dunjin cvet i posavetujte se sa cvećarima.  Ako želite da posetite cvećaru lično, nalazi se na adresi Sarajevska 45, u Beogradu. Ako je cvecara online vaš izbor, i tu se o svemu možete informisati. 

Dostava cveca, savršenog za vaš prostor, neće vas izneveriti ni u jednom trenutku. Dunjin cvet je uvek tu za vas ako ste raspoloženi da vam elegancija, neponovljivost i svežina prirode posluže kao dekoracija prostora i tako omoguće da ulepšate svoj dom.

Posted in gde