Evo gde možete pronaći sve udžbenike za vaše školarce

Đacu u školskim klupana u školi

Dolazak nove školske godine sa sobom nosi i gomilu obaveza koje, ukoliko im neozbiljno pristupimo, mogu da budu prilično naporne. Kupovina školske opreme može biti veoma iscrpljujuća ali da bi uopšte kupili ranac, za početak moramo da obezbedimo knjige. 

Kupovina školskih udžbenika, osim finansijskog predstavlja i organizacioni izazov jer roditelji često nemaju dovoljno informacija gde da kupe kvalitetne knjige za svoje mališane.

Bilo da su novi ili korišćeni, udžbenici su osnovni alat svakog školarca, stoga imaju prioritet pri nabavci školske opreme. 

Zato smo se, u nastavku teksta, potrudili da vam približimo na šta bi sve trebalo da obratite pažnju pri kupovini udžbenika i gde ih uopšte možete pronaći.

Kratak vodič kroz školske udžbenike 

U moru akreditovanih izdavača i udžbenika raznih predmeta za osnovne i srednje škole, nalazak odgovarajućih knjiga mnogim ljudima može predstavljati pravi izazov

Potrudite se da izaberete one koji će sa lakoćom približiti gradivo vašem detetu kao što su udžbenici izdavačke kuće Data Status ili nekog drugog proverenog izdavača.

Iako može predstavljati veći finansijski teret, preporučujemo kupovinu novih udžbenika od akreditovanih izdavača kako bi bili sigurni da kupujete knjige koje su aktuelne za tekuću školsku godinu

Gde pronaći kvalitetne udžbenike?

Budući da smo se upoznali sa osnovnim karakteristikama kvalitetnih udžbenika za vaše školarce, sigurno se sada pitate gde ih možete kupiti

Sve udžbenike za vaše školarce možete naći u svakoj bolje opremljenoj knjižari ili putem interneta. Obavezno obratite pažnju na to da li kupujete knjige od izdavača akreditovanih od strane Ministarstva prosvete Republike Srbije kako bi ste se osigurali da dobijate udžbenike koje će vaše dete zapravo moći da koristi.

Savetujemo vam da, ukoliko niste potpuno informisani, u slučaju kupovine školskih udžbenika  izbegavate ulične prodavce i pijace polovnih knjiga jer se udžbenici ažuriraju iz godine u godinu a kupovinom neadekvatnih udžbenika ugrožavate kvalitet obrazovanja vašeg deteta.

Odlazak u knjižaru 

Kupovina odeće, obuće i pribora za školu je ključan deo odrastanja svakog đaka. Ipak, miris sveže štampe, redovi knjiga i zanimljivi ukrasi za sveske ostavljaju najjači utisak na svakog đaka pri prvom od mnogih ulazaka u knjižaru.

Radnici u knjižari su uvek na usluzi da vam približe sve zvanične informacije koje ste možda preskočili kao i da vas savetuju na koji način možete da uštedite novac na određene proizvode. 

Pored ljubazne usluge, mnoge knjižare nude i popuste na školski pribor ukoliko odlučite da svu kupovinu obavite u njihovoj prodavnici. 

Jedina mana kod odlaska u knjižaru je što ćete morati  da nosite gomilu kesa od prodavnice do kuće.

Sveska i olovke na drvenom stolu

Internet knjižare 

Kako bi izbegli gužvu i uštedeli vreme sve više roditelja bira online knjižare umesto fizičkih. Knjižare na internetu su udaljene od korisnika samo jednom “Google” pretragom i omogućavaju kupovinu udžbenika i školskog pribora u svega nekoliko klikova, pružajući mogućnost kupovine iz udobnosti sopstvenog doma i za ovu vrstu proizvoda.

Kupovina školskih udžbenika preko interneta u velikoj meri olakšava ovu obavezu jer na jednom mestu možete naći knjige svih izdavaća za sve razrede osnovnih, srednjih škola kao i gimnazija. 

Ukoliko se odlučite za kupovinu preko interneta, lakom i efikasnom pretragom ćete kroz par klikova doći do željenih proizvoda koji će stići na vašu adresu brzo i sigurno, najčešće u periodu od 3-4 radna dana. 

Mnoge internet knjižare, pored različitih vrsta plaćanja nude i besplatnu dostavu ukoliko odlučite da svu kupovinu obavite na jednom mestu što osim praktične nosi i finansijsku prednost.

Za bezbednu i pouzdanu kupovinu, savetujemo vam da pre kupovine preko interneta istražite reputaciju prodavnice i detaljno pročitate uslove kupovine.

Izaberite najpraktičnije rešenje ali nek vam kvalitet bude uvek na prvom mestu

Nadamo se da smo vam ovim savetima olakšali proces kupovine udžbenika za vaše školarce. Na vama je da odlučite da li ćete izabrati polovne ili nove knjige a nema sumnje da ćete na tržištu naći prodavnicu ili prodavca koji će vam to omogućiti. 

Povedite računa o njihovom kvalitetu i ne opuštajte se previše jer vas sledeće godine čekaju iste obaveze. 

Posted in gde