EVO GDE U BEOGRADU NUDE NAJBOLJE CENE ZA OTKUP POLOVNIH AUOTMOBILA

Automobil kome je otvorena hauba

Vaš četvorotočkaš je dotrajao i vreme je da mu pronađete zamenu, ipak niste u potpunosti sigurni šta da uradite sa svojim starim automobilom? Pre svega trebalo bi da procenite da li je to automobil koji bi poželeo neki novi vlasnik. Ako već znate da vaš stari auto više nije za vožnju, i pitate se ko bi znao šta sa njim da radi odgovor je – agencije za otkup vozila.

Ovakve agencije vrše otkup automobila, čak i onih havarisanih, a svog četvorotočkaša im možete prodati na kilo, ukoliko ima kvalitetne delove koji bi mogli da se isplate agenciji koja se bavi ovim poslom. Kada su u pitanju cene one u velikoj meri zavise od stanja vozila i njegovih delova, a evo gde se o tome možete raspitati.

Kako funkcioniše otkup polovnih vozila? 

Pre svega, da biste znali kako da prodate svoje dotrajalo vozilo prvo treba da znate u kakav proces se upuštate. Dakle, ako smatrate da vaše auto više nije u voznom stanju prva stvar koju bi trebalo da uradite jeste da pronađete agenciju koja se bavi otkupom vozila i pozovete ih. Prilikom poziva ćete ih kratko uputiti o osnovnim informacijama vezanim za auto. 

Nakon toga zaposleni bi trebalo da izađu na teren i obave procenu vašeg četvorotočkaša. Imajte u vidu da bi ova provera trebalo da bude besplatna, i da bi ona trebalo da rezultira time što će vam biti ponuđen određeni novac za vaš automobil ili određene delove zavisi od uslova i dogovora.

Isplata u kešu – da li se cenkati?

Kada je u pitanju isplata u većini slučajeva dobijate keš na ruke, posebno ako prodaju auto delovi, odnosno ako se vrši prodaja vozila na kilo. Takođe, agencije funkcionišu po principu da vam ponude određenu cenu a vi možete ali i ne morate da pristanete. Dakle, cenkanje je apsolutno dozvoljeno. 

Kako biste znali kako da se cenkate, najbolje bi bilo da vam vaš automehaničar u koga imate poverenja kaže koliko možete da cenite svoje vozilo ili neki određeni deo, treba da znate okvirnu cenu kako biste znali koje su granice vaših mogućnosti u tom trenutku.

Gde pronaći iskustva i cene za otkup automobila?

Gotovo svaka agencija na svojim sajtovima tačno navodi svoju ponudu, dakle, otkupljuju se celi automobili koji su još u voznom stanju, zatim dotrajala vozila i ona havarisana, koja nisu u voznom stanju kada se vrši prodaja na kilo. Sve ove informacije ćete pronaći kada ukacate otkup automobila u pretrazi, ali ne i tačnu cenu. 

Razlog za to je činjenica što cene važe od mnoštva faktora, ali zato postoje forumi i sajtovi na kojima su navedena iskustva sa različitim agencijama koje vrše ovakve poslove. To će vam pomoći jer ćete nečiju situaciju moći da uporedite sa svojom te ćete znati i šta da očekujete. 

Takođe, uvek je dobro da pitate nekoga ko je imao slična iskustva, ili da kontaktirate vašeg mehaničara koji bi mogao da vas uputi na prava vrata.

Automobili parkirani na parkingu

Društvene mreže u službi malih oglasa

Mnogi danas koriste društvene mreže kako bi promovisali svoj posao, jer su profili na društvenim mržama besplatan prostor za oglašavanje, što mnogima znači. Dobra stvar je što su ovakve platforme prilično transparentne pa možete pročitati komentare i recenzije za većinu usluga pa tako i za otkup automobila, zato nemojte ovo zaboraviti.

Periferija grada “drži” prodaju i otkup polovnih automobila 

Kako se Beograd širio iz godine u godinu, periferija prestonice je postala sve širi i širi pojam. Tako su mnogi novi poslovi krenuli da se premeštaju upravo na periferiju, jer su poslovnice u centru postajale sve veći izdatak a i sve je manje prostora bilo. 

Kada je u pitanju otkup vozila različite lokacije na periferiji su već dugo epicentri ovakvih prodaja, još od kako su ljudi kupovali automobile na čuvenoj pijaci automobila na Bubanj Potoku. Što se tiče trenutne situacije, većina agencija za otkup vozila stacionirana je lokacijama poput Čukarice, Surčina, i delova Zvezdare poput Mirijeva, Višnjičke banje i dr.

Dakle, nakon što se dobro raspitate i informišete o mogućnostima, povećaćete svoje šanse da prodate svog četvorotočkaša po što boljoj ceni i na taj način dodate novac za vašeg novog mezimca.