Gde je najbolje proslaviti devojačko veče

Devojke proslavljaju devojacko veče

Iako se, kod nas, od skoro praktikuje, devojačko veče je postalo nezaobilazan događaj u pripremama za venčanje i predstavlja uvertiru za venčanje sa mladine strane.

Pandan starijem po nastanku, momačkoj večeri, ovaj događaj predstavlja okupljanje isključivo ženskog društva, mladinih prijateljica i rođaka. 

Cilj je da se, uoči venčanja, u čast buduće mlade, napravi nezaboravan provod, a za organizaciju je obično zadužena najbolja drugarica, po pravilu-kuma.

Gde na devojačko veče

Kako je osoba koja je sa mladom vrlo bliska ta koja će brinuti o devojačkoj večeri to znači da zna šta su njene sklonosti i želje, pa će se tako i truditi da sve bude po njenom ukusu! Svrha je da se devojke dobro provedu, no na prvom mestu je da, na predstojeću svadbu, svi krenu sa pozitivnim utiscima.

Sama ideja: gde i kako organizovati, može biti i iznenađenje za buduću mladu, ili će se zajedno napraviti plan.

Devojačko veče ne znači automatski i razuzdane devojke sa koktelima u rukama koje skandiraju uz muški striptiz. Ideje kao što su izlazak u restoran, žurka na splavu, izlet u prirodu, pa čak i kućna varijanta sa listanjem foto albuma i uspomena takođe mogu biti lep uvod u predstojeće venčanje. 

Bitno je da se devojke nađu na istim frekvencijama, da se napravi dobra atmosfera i da se buduća mlada dostojno isprati put bračne luke.

Organizacija devojačke večeri

Pored liste pozvanih koju sastavlja zajedno sa kumom, osobom odgovornom za organizaciju, mlada nema nikakva zaduženja niti obaveze vezano za ovo slavlje. Bitno je da se odredi broj gostiju, i da se ne zaboravi niko ko je mladi blizak! Kao isključivo ženska proslava, znači da se na listu stavljaju: drugarice, rođake i komšinice. 

Bitno je da se gošće dobro poznaju, da imaju zajedničke teme za razgovor i slične stavove. Da li će se štampati pozivnice, ili će gošće biti obaveštene telefonom stvar je same ideje i zamisli o celini proslave.

Zašto je restoran dobar izbor

Od klasične večere do tematske žurke, proslava u restoranu znači sigurnost da će sve biti u najboljem redu pošto je deo posla odgovornost osoblja restorana. Samostalno, uz pomoć gošći,  ili angažovanjem agencije za organizaciju proslava, kuma će imati više vremena da se posveti i drugim stvarima oko samog venčanja, jer ona je i ovog puta mladina desna ruka.

Restoran, posebno ako se odlučite za varijantu klasične večere, bez posebne sale, je odličan izbor za devojačko veče na kome želite da još jednom, s mladom, pretresete uspomene, pomognete savetima oko predstojećeg venčanja, ili da joj razgovorom “ubijete” tremu.

Posebna, manja, sala vam daje šire mogućnosti za tematske večeri, jer možete da pustite sebi na volju, ne razmišljajući da li smetate drugim gostima. Ovako možete  samostalno da birate muziku, angažujete nekoga da vas zabavi – pevača, glumca, pa čak i stripera!

Od ideje do same večeri

Način na koji će se mladi prirediti veče za pamćenje zavisi i od njenih ukusa, sklonosti ili želja, budući da je ona ovde, kao i na svadbi, centralna ličnost. Ako se odlučite za klasičnu večeru sa DJ ili muzikom uživo, što je najjednostavnija varijanta,  potrebno je samo da rezervišete mesta, utvrdite jelovnik, obavestite gošće, i ostatak vremena možete posvetiti sitnicama.

Prilikom rezervacije dogovorite se za jelovnik, proverite listu pića, naročito ako želite specijalne koktele, rezervišite parking i raspitajte se za fotografa. Fotografije sa devojačke večeri su jednako bitne kao i one sa svadbe. Ukoliko ne želite posebnu salu, već samo zaseban sto u separeu, obratite pažnju na muziku. 

Proverite sa restoranom da li je vaša plej lista ok i za druge goste, ili će vam dati mogućnost da budete muzičke  zvezde večeri. Ako je u planu torta za finale večere, možda je restoran ima u ponudi, ili će vam preporučiti  proverenu dostavu.

Sitnice koje devojačko veče razlikuju od obične večere sa devojkama

Možda želite da se po nečemu vidi zbog čega ste se okupile? Dress code može mnogo da pomogne, pa se možete dogovoriti da svaka od gošći ima nešto što je zajedničko: ista boja cipela, ili majice sa natpisima? Haljine istog kroja su namenjene za deveruše i ne preporučuju se za devojačko veče jer ponavljanje nije poenta. Venčići od cveća oko glave za svaku od vas, ili tijare, s tim što će za mladu biti posebno dizajnirani (da se zvezda izdvoji!), takođe nisu loša ideja. Dekoracija na stolu, ili posebno dekorisano mesto za fotografisanje mogu da ulepšaju devojačko veče, ali i da stvore ambijent koji će dugo ostati u sećanju.

Kreativnost kume, uz asistenciju gošći, i od klasične večere mogu da naprave provod za nezaborav sa koga će mlada na svadbeno slavlje krenuti samouvereno, raspoloženo, i sa obiljem pozitivne energije.