Gde kupiti opremu za bebinu sobu?

Krevetac u dečijoj sobi

Pre nego što prinova stigne u dom važno je odabrati prostoriju u kojoj će beba boraviti i koja će biti opremljena tako da na najbolji mogući način odgovori svim zahtevima koje mališani imaju u ranom dobu svog života.

Soba za bebe jeste mesto gde će ona tokom prvih nekoliko meseci svog života provesti najviše vremena, te je iz tog razloga itekako važno da taj prostor bude uređen na adekvatan način i sa posebnom pažnjom. 

Mnogi budući roditelji se zato pitaju gde kupiti opremu za bebe i koja je najbolja oprema za bebinu sobu?!

Bebi oprema se može nabaviti na razne načine, a od snalažljivosti, kupovne moći i prethodnih iskustava roditelja zavisi za koji vid nabavke će se oni odlučiti. U nastavku vam predstavljamo neka od mesta gde možete kupiti opremu za bebinu sobu.

#1 Domaći brend oprema za bebe koji koristi prirodne materijale

Za bebe je, tokom prvih meseci, dok se razvijaju i rastu izuzetno važno da spavaju u udobnom krevecu i vreme provode u komfornom okruženju. Zbog toga je važno da posteljina za bebe koja se koristi bude izrađena od prirodnih, pamučnih materijala koji će prijati nežnoj dečijoj koži i neće je iritirati. 

KIDO je jedan od domaćih brendova koji u svom asortimanu proizvoda ima samo najkvalitetniju bebi opremu, koja pored neospornog kvaliteta nudi i vrlo zanimljive,  kreativne i specifično dizajnirane komade. S obzirom na to da ovi predmeti dolaze u direktan kontakt sa bebom, važno je da budu novi i izrađeni od najboljih materijala.

Naravno, posteljina za bebe je jedna od najvažnijih stvari i mora biti kvalitetna, pa je preporučeno kupovati na proverenim mestima. Naša preporuka ja https://kido.rs/proizvodi/ogradice-za-krevetac-posteljina-za-bebe/ jer time obezbeđujete bezbedno i kreativno okruženje svojim mališanima. 

I dok su bebe, deca uživaju u pogledu ka zanimljivim bojama i oblicima i to je baš ono što možete nabaviti, bilo da su u pitanju ukrasni jastuci, prekrivači ili ogradice za krevetac. Pored estetske uloge, ovi proizvodi pružaju i potrebnu sigurnost bebi, kao i maksimalnu udobnost i komfor, posebno potrebne u ovom dobu. 

#2 Potražite bebi opremu online

Ukoliko ne želite da potrošite previše novca za kupovinu novih komada, kupovina opreme za bebe se može obaviti i online, na raznim sajtovima koji se bave posredovanjem u kupoprodaji između korisnika. 

Novopečenim roditeljima je uglavnom potrebno sve, pogotovo ukoliko nemaju prilike da pozajme od prijatelja ili poznanika već korišćene koamde bebi opreme. Važno je da soba za bebu bude opremljena svim onim neophodnim stvarčicama, među kojima su krevetac, sto za prepovijanje, komodica za bebine stvari

Svaki od ovih proizvoda može se pronaći na sajtovima za prodaju, pa se samim tim mogu nabaviti po znatno pristupačnijim cenama nego da se kupuju nove. Ovo znatno olakšava i povoljno utiče na budžet roditelja, koji je ionako poprilično “na udaru” dolaskom prinove. 

Osim toga, kupovina iz udobnosti svog doma znatno olakšava roditeljima, pogotovo ukoliko je mama u momentu nabavke bebi opreme u drugom stanju, pa tako ne mora da se šeta od prodavnice do prodavnice i bira odgovarajuću opremu za novorođenče.

Dečija soba sa roze motivima

#3 Kupovina opreme za bebinu sobu u prodavnicama bebi opreme

Svakako jedna od prvih ideja roditelja kada se pitaju gde kupiti opremu za bebinu sobu, jeste obilazak gradskih prodavnica koje u svom asortimanu nude najraznovrsniju opremu za mališane. 

Dečije prodavnice su izbor svih onih roditelja koji žele da nabave nove i nekorišćene komade nameštaja za dečiju sobu. Bebi oprema generalno treba da bude odličnog kvaliteta kako bi se mališanima obezbedila maksimalna bezbednost i udobnost, a polovna bebi oprema često ne može da odgovori na te zahteve.

Kupovina opreme za sobu bebe u prodavnicama za decu jeste sjajan način da se bebi omogući adekvatna briga i nega, a osim toga ulaganje u kupovinu novih, kvalitetnih komada bebi opreme jeste isplativa investicija, slično kao kupovina auta ili stana, posebno ukoliko roditelji razmišljaju o dodatnom proširenju porodice.

#4 Kupovina od poznanika ili po preporuci

Još jedan od načina za opremanje dečije sobe na koji roditelji mogu računati jeste kupovina bebi opreme od poznanika koji su nedavno imali malu decu. To je odlična prilika za sigrunu kupovinu, posebno ukoliko ne volite da pozajmljujete tuđe stvari, a niste ni u prilici ili ne želite da trošite previše novca za nabavku novih.

Važno je imati na umu da pored “obavezne” opreme za bebinu sobu, prostorija koja je namenjena da u njoj boravi dete mora uvek biti besprekorno čista, dobro osvetljena i da se redovno provetrava. Optimalna temperatura bebine sobe je oko 22 stepena, a u prvim danima po dolasku iz porodilišta oko 24 stepena. 

Higijena sobe za bebe mora redovno da se održava, ali to treba raditi samo onda kada je beba u drugoj prostoriji, dok je za higijenu i negu bebe preporučljiva upotreba prirodne kozmetike i preparata koji su nežni i prijatni za njenu kožu. 

Adekvatno uređena i opremljena soba za bebe prvi je korak ka srećnom detinjstvu i uspešnom odgajanju mališana, s obzirom na to da je kvalitetna oprema za bebe  jedan od faktora pravilnog rasta i razvoja deteta.

Posted in gde