Gde na putovanje za Novu godinu ove godine

Nova godina vatromet

Nova godina se bliži, a oni koji vole da otputuju negde i proslave je na nesvakidašanji način, uveliko biraju na koju će destinaciju otputovati. Mnoge agencije nude povoljne novogodišnje aranžmane i pristupačne akcijske cene, pogotovo za uplate do kraja prve polovine oktobra.

Neke od agencija imaju širok asortiman ponuda koje su često primamljivije mladima – uglavnom se radi  o parti-putovanjima koja podrazumevaju glasnu muziku u autobusu i fakultativne odlaske na žurke, a i cene su prilagođene upravo mladima. Jedna od takvih agencija je npr. Balkanfun.travel, koja se takođe može pohvaliti ponudama aranžmana koji će se svideti svim uzrastima. U nastavku teksta navedene su samo neke od destinacija koje su možda pravi izbor za vašu novogodišnju noć.

Istanbul

Po mišljenju mnogih Istanbul je jedan od najlepših gradova na svetu, pa ne čudi što je čest izbor miliona turista iz celog sveta za proslavu Nove godine. Različite agencije ponudiće vam drugačije aranžmane za ovaj put – različite cene, izbor smeštaja, prevozno sredstvo i plan puta. Tako da je Istanbul, u zavisnosti od aranžmana koji odaberete, prilagođen svačijem ukusu i očekivanjima od puta.

Istanbul nova godina

Ovaj grad jedini je koji se nalazi na dva kontinenta – u Evropi i Aziji i smatra se mostom između Zapada i Istoka. Takav je i život u samom gradu – sve odiše ovim kontrastom, gde se mogu videti najrazličitija dešavanja. Od šarenog, orijentalnog šmeka starog dela grada i tradicionalne kuhinje, pa do najluksuznijih, modernih zgrada i otmenih restorana – Istanbul ima sve.

Za Novu godinu, iznad čuvene Aje Sofije i Bostforskog mosta, brojni vatrometi će vas ostaviti bez daha, a duh Istanbula šarmiraće vas arhitekturom, gostoprimstvom, kao i raznovrsnom ponudom šopinga, hrane i aktivnosti. Nikad vam neće biti dosadno.

Beč

Nova godina u Beču

Grad Mocarta i Saher torte, jedna od najstarijih metropola Evrope, uvek je pun turista, ali za Novu godinu više nego ikad. Beč je, između ostalog, poznat po neverovatno lepom novogodišnjem osvetljenju i ukrasima koji krase čitav grad.

Najpoznatija proslava Nove godine u Beču je Veliki bal koji se odigrava u palati Hofburg i pravi je izbor za one romantične parove i za ljubitelje starog sveta. Međutim, ako ste više za moderniju varijantu, austrijska prestonica ima i široku ponudu restorana, klubova i pabova, a jedino je važno da mesto pronađete i rezervišete na vreme.

Amsterdam

Grad crvenih fenjera, ali i velikih umetnika i visoke kulture, poznat je po noćnom životu, a u noći dočeka Nove godine, to postaje očiglednije nego ikad. Na svim većim trgovima u gradu prave se veliki koncerti na otvorenom, a barovi su otvoreni čitavu noć i stvaraju pravo utočište za sve koji žele da uđu sa ulične žurke i nastave proslavu na nešto toplijem mestu.

Amsterdam je bolji izbor za mlade, kako zbog burnog dočeka, tako i zbog teškog puta koji agencije uglavnom organizuju autobusom, kako bi put bio što manje skup. Put autobusom do Amsterdama većina agencija organizuje sa stajanjem na dan u Pragu u odlasku i u Minhenu pri vraćanju iz Amsterdama. Tako da ćete, sem nezaboravne Novogodišnje noći, videti i tri velika i divna grada i to za samo par dana puta.

Pariz

Savršen izbor, pre svega za romantične parove, ali i za šopingholičare koji obožavaju novogodišnje rasprodaje, kao i ljubitelje francuske kulture. Dobro vino, sirevi, lepa muzika i francuski šmek mnogima su omiljeni novogodišnji izbori.

Ajfelov toranj u čast dočeka Nove godine svetli celu noć, kao i ostali biseri evropske arhitekture i simboli Francuske. Ovaj grad svetlosti i ljubavi svaku noć učiniće posebnom, pa tako i Novogodišnju.

Pariz nova godina

Za koji god grad da se odlučite, ne zaboravite da je najvažnije da u Novu godinu uđete spremni za nove životne uspehe, a iz stare izađete u njoj ostavljajući sve ono loše, čuvajući najlepše momente zauvek. Naravno, doček Nove Godine u Beogradu je uvek sjajna opcija ako ipak ne želite da putujete negde van. Odlučite se za destinaciju što pre kako biste iskoristili first minute ponude i obavezno na put ponesite puno pozitivne energije.

Posted in gde