Gde na tim bilding? Ove destinacije su odličan izbor

Tim bilding medju kolegama

Tim bilding je odlična prilika za unapređenje timskog duha, za upoznavanje sa ljudima sa kojima provodite najveći deo svojih radnih dana, a i za rad i celokupnu motivaciju koju će, nakon dobrog team bulidinga, zaposleni sigurno imati. Poslodavci u Srbiji sve češće prate svetske trendove, te redovno organizuju team building aktivnosti.

Ovaj timski događaj može biti propraćen najrazličitijim aktivnostima i organizovati se na mnogobrojnim lokacijama, a odluku o tome kakvu vrstu tim bildinga želite donosite vi. Kako bismo vam olakšali izbor, navešćemo neke od destinacija u Srbiji koje smatramo odličnim za ovu aktivnost. Naravno, njih je mnogo više, ali izbor ne bi bio olakšan kada bismo naveli sve, te ćete pročitati 5 destinacija koje nude potpuno drugačija rešenja za tim bilding!

Team building na Kopaoniku – više od planine

Kopaonik je idealna lokacija za tim bilding koju rado preporučujemo! On je mnogo više od najviše planine Srbije – predstavlja i nacionalni park, pun je prirodnih bogatstava, a vrlo je turistički razvijen, pa nudi i odličnu uslugu, veliki izbor smeštaja, ali i najrazličitijih aktivnosti!

Organizovanje tim bilding aktivnosti na Kopaoniku može biti vrlo raznovrsno s obzirom na ogromne potencijale ove planine i njenih uslužnih objekata za najrazličitije sportske, ali i druge aktivnosti u kojima će zaposleni sigurno uživati.

Naravno, ako je reč o Kopaoniku zimi – timsko skijanje će svima prijati, kao i spa užitak koji Kopaonik nudi. Sem toga, na proleće će Kopaonik poslužiti kao izvrsna oaza za kratki timski odmor pun najrazličitijih mogućnosti za rekreaciju i avanture na otvorenom. Od pešačkih tura, do streličarstva i orijentinga – na Kopaoniku možete uživati u svemu!  Sem toga, planinskoj hrani Kopaonika retko ko može da odoli, a u kombinaciji sa dobrom, timskom atmosferom – ovo će sasvim sigurno biti tim bilding za pamćenje!

Rafting Tara čini sasvim posebnim doživljajem

U zapadnoj Srbiji nalazi se planina, a takođe i nacionalni park koji se može pohvalti netaknutom prirodom i pejzažima za pamćenje – Tara. Tara je nešto manja od Kopaonka ali,  kao i on, nudi bezbroj mogućnosti za najrazličitije aktivnosti i rekreacije. Sem toga, nešto Taru posebno izdvaja – rafting!

Ako želite izuzetno aktivan, dinamičan tim bilding, propraćen i adrenalinom – preporučujemo rafting! Rafting u Srbiji može se organizovati na više lokacija, ali nije slučajno onaj na Tari najpoznatiji! Nezaboravni pejzaži, čist vazduh i vrlo uslužni, razvijeni rafting centri, uz timsko splavarenje divljim vodama, čine savršenu kombinaciju, kao krojenu upravo za team building!

Kanjon reke Tare

Najbolje od svega je što su upravo tim bildinzi najrazličitijih kompanija česti gosti rafting kampova na Tari, pa su domaćini, već naviknuti na ovakve posete, uradili sve da im se prilagode i učine im team building što boljim i zanimljivijim iskustvom. “Raftbuilding”, uz organsku kuhinju i kampove savršene higijene, kao i nezaboravne, adrenalinske doživljaje na raftingu, svim članovima vašeg tima sigurno će se svideti!

Fruškogorska tura – vina i manastiri

Još jedna planina itekako vredna razmatranja kada je reč o savršenoj destinaciji za team building – vojvođanska Fruška Gora! U njenom okviru takođe se nalazi nacionalni park, pa je prelepa priroda nešto čime se i ona može pohvaliti.

Fruška Gora poznata je i kao lokacija na kojoj se nalazi čak 16 sačuvanih srednjevekovnih manastira. Obilazak manastira ne samo da omogućava odličan način da sa svojim timom putujete i družite se, već ćete ovako zajedno i saznati mnogo toga o slavnoj istoriji Srbije, arhitekturi, kulturi i veri.

Preporučujemo da se u “manastirsku” tim bilding turu uputite tokom proleća ili leta, jer tad je Fruška Gora najlepša, pa ćete sasvim sigurno uživati u ovom putovanju. Usput posetite i Vinski put Fruške Gore i vinarije koje se ovde nalaze, a čija kvalitetna vina predstavljaju neka od najboljih u Srbiji.

Team building na salašu – nezaboravno iskustvo

Ono što je ranč u Americi, a hacijenda u Latino zemljama – salaš je u Srbiji. Veliko imanje, s tipičnom arhitekturom, kao i tradicionalnom kuhinjom – salaš predstavlja savršenu destinaciju za nezaboravan tim bilding.

Salaši su uglavnom smešteni u Vojvodini, ali mogu se pronaći širom Srbije. Uglavnom se nalaze u blizini velikih gradova, pa su idealni za tim bilding, a do njih nećete mnogo ni putovati iz svog grada. Na salašu, tim bilding biće pravi odmor, pun dobrih razgovora, upoznavanja i odlične hrane.

Neki od salaša Srbije u kojima možete organizovati tim bilding su: Salaš 137 (Novi Sad), Babina reka (Lazarevac), salaš Stremen (Jakovo), ali i mnogi drugi salaši. Na njima očekujte ljubazne domaćine i puno novih saznanja o tradicionalnim običajima tipičnim za Srbiju, kao i o seoskom načinu života generalno.

Beograd – najbolji za tim bildinge na zatvorenom

Beograd, ali i Novi Sad, najveći gradovi Srbije, u ponudi imaju mnogobrojne i odlične lokacije i aktivnosti za tim bilding, pogotovo na zatvorenom prostoru. Od raznovrsnih escape room-ova čiji je glavni zadatak upravo uspešan timski rad, pa do paintball dvorana i zanimljivih terena, kao i mnogobrojnih kvizova koji se vrlo često organizuju u lokalnim barovima, ali i tim bilding-a koji se profesionalno organizuju po vašim željama – u Beogradu, ali i Novom Sadu pronaći ćete sve.

Pošto većina zaposlenih radi upravo u nekom od ova dva velika grada, ovo bi predstavljao mini-timbilding koji ne iziskuje putovanje niti spavanje u drugom gradu, pa čak ni ceo dan nego samo jedan njegov deo. Ako ste u potrazi za zanimljivim načinom da održite team-building, ali u kratkom vremenskom periodu i bez putovanja – ovo je savršeno rešenje koje će svi rado prihvatiti!

Pokušali smo da pronađemo lokacije i aktivnosti koje se na njima nude po svačijem ukusu. Takve da ćete sigurno uspeti da pronađete baš onu koja vama i vašem timu najviše odgovara. Od planina do divljih reka – izbor je samo na vama, a upoznavanje Srbije na ovaj način spaja lepo i korisno, u isto vreme negujući timski duh i motivišući na rad.