Gde se može kupiti najkvalitetniji nakit na svetu?

Nakit u kutiji

Poznato je da su dijamanti ženini najbolji prijatelji, te je nesumnjivo da je komad nakita najbolji poklon kada su žene u pitanju. Nakit koji se nosi priča priču za sebe, pa često može biti i pokazatelj statusa osobe koja poseduje određeni komad nakita. Nakit zapravo često predstavlja veoma vredan predmet koji služi kao ukras i neretko je umetnički izrađen od veoma posebnih i skupih materijala, u različitim oblicima i formama.

Ukrasne predmete u većini slučajeva nose žene na svome telu, a danas je sve češće izbor i muškaraca koji koriste nakit kao ukrasni modni detalj. Nakit proizvode uglavnom zanatske radnje draguljara i zlatare, te je njegova proizvodnja rasprostranjena širom sveta. Nakit se može praviti od raznih materjala, pa tako postoji nakit od školjki koje se mogu naći na plaži, ali i nakit koji je dostupan malom broju ljudi danas, jer je njegova vrednost znatno velika.

Jedan od nezaobilaznih detalja stila, kako danas tako i kroz istoriju, predstavlja nakit. Vekovima unazad i žene, ali muškarci su rado nosili nakit kao ukras i kao simbol bogatstva i moći. Kroz istoriju, nakit je nosio različite poruke, koje su se razlikovale u zavisnosti od perioda, civilizacije i kulture. I danas, izrada i nošenje nakita skoro da uopšte nisu izgubili i menjali simboliku i značaj.

Najkvalitetniji nakit na svetu je nesumnjivo da se može naći isključivo u zlatarama, pa je tako Personal zlatara iz Beograda odličan izbor za kvalitetan, poseban i elegantan nakit kada je u pitanju kupovina nakita kod nas. U daljem tekstu ćete imati prilike da pročitate koji delovi sveta su poznati po tome što se tamo može kupiti veoma kvalitetan nakit koji će svaku ženu oboriti sa nogu.

Italijanski glamur u dijamantima i zlatu

Italija je zemlja poznata kao zemlja mode, pa ne čudi što se najlepši, najmoderniji i najkvalitetniji nakit može naći upravo u italijanskim gradovima. Svako ko je imao priliku da se nađe u ulici Via Monte Napoleone u Milanu, sigurno je ostao bez teksta pred velikim izborom veoma posebnog nakita. Vrhunski italijanski dizajneri nakita se upravo nalaze u ovoj takozvanoj Petoj Aveniji, koja možda jesta manja od njujorške, ali je nesumnjivo četvrt u srcu Milana u kojoj se mogu naći samo i isključivo luksuzni brendovi nakita.

Najekskluzivniji brend italijanskog nakita svakako je Buccellati. Nakit ovog brenda je veoma kvalitetan i izrađen je isključivo ručno od strane porodice koja ovaj biznis neguje godinama. Buccellati nakit je inspirisan bogatom italijanskom istorijom dizajna, što podrazumeva elemente u rasponu od Rimskog carstva do renesanse. Ovaj nakit je poseban jer se čak na licu mesta zlato meša u legurama, pa možete biti deo proizvodnje svog ličnog nakita.

Afrički dijamanti kao veoma sofisticirani deo nakita

Već gotovo sto godina unazad, Afrika je poznata po tome što se tamo kopaju dijamanti koji su veoma elegantan deo nakita. Dijamanti su poprilično skupi, pa ne čudi podatak da je veoma redak plavi dijamant prodat za više od 6 miliona dolara. Nakit koji podrazumeva postojanje dijamanata na njemu je veoma jedinstven, te nesumnjivo predstavlja komad nakita za venčanje koji žene rado biraju da nose na ovaj njima poseban dan.

Afrika je jedno od velikih središta proizvodnje dijamanata i neke od najpoznatijih zemalja ovog kontinenta koje se bave proivodnjom veoma kvalitetnog nakita su: Bocvana, Angola, Demokratska Republika Kongo, Tanzanija, Centralna Afrička Republika, Namibija, Siera Leone, Južnoafrička Republika, Obala Slonovače… Godine 2006. u Africi je osnovano udruženje afričkih zemalja koje su proizvođači dijamanata kako bi ojačali svoj uticaj na svetskom tržištu dijamanata.

Nakit u zlatari

Kupovina kvalitetnog srebrnog i zlatnog nakita u Turskoj

Kada je juvelirstvo u pitanju, Turska spada među najveće majstore. Naime, ovaj status Turska je dobila zahvaljujući ne samo svom ogromnom bogatstvu, već i dugoj tradiciji izrade najkvalitetnijeg nakita. Iako je poznata po proizvodnji i prodaji nakita svih vrsta, nesumnjivo je da originalni otomanski nakit ne može da se kupi po niskim cenama, te je za ovu kupovinu potrebno izdvojiti popriličnu sumu novca.

U ovoj zemlji je veoma bitno paziti pri samoj kupovini nakita, jer se neretko dešava da ne tako kvalitetan nakit ima cenu kao da je reč o čistom zlatu. Uvek treba imati u vidu cenu zlata koja je fiskirana na svetskoj berzi, te u tom slučaju nije moguće biti prevaren pri odabiru i kupovini zlatnog nakita u bilo kom obliku. Ono što je sigurno je da je Turska zemlja u kojoj se izrađuje i prodaje najneobičniji nakit koji je ujedno i simbol ove države.

Nakit je zasigurno jedan od najstarijih oblika ukrašavanja tela i nesumnjivo je najidealniji dar za svakoga kada je bilo koja vrsta proslave u pitanju. Iako danas nakit najviše služi kao sredstvo pokazivanja bogatstva, neretko ima i neku minimalnu funkcionalnost kao što je držanje delova odeće ili učvršćivanje kose. Ono što je sigurno je da je nakit bio i biće predmet ukrašavanja namenjen svima, bez obzira na starost i pol.

Posted in gde