Gde se nalaze najlepše lokacije za venčanje u Beogradu

Sava u Beogradu

Proleće, poznato i kao sezona venčanja, samo što nije stiglo, a mnogi su uveliko u potrazi za najlepšom lokacijom na kojoj će obeležiti ovaj značajni dan. Beograd je poznat po odličnim ugostiteljskim objektima, pa budući suprožnici uglavnom nemaju poteškoća da pronađu lokaciju, već su u potrazi za što bajkovitijom.

Nekoliko lokacija u Beogradu izdvaja se kao posebno lepe, pa su odličan izbor za ovaj dan, a na njima se nalaze objekti koji su pogodni za venčanja, te je samo potrebno da izaberete onaj po svom ukusu, rezervišete ga i završite potragu za idealnim mestom. U nastavku teksta navešćemo nekoliko mesta u Beogradu koja su odličan izbor za proslavu venčanja.

Venčanje na beogradski način – na reci

Dve velike reke koje protiču Beogradom daju mu sasvim poseban šarm, a predstavljaju jednu od omiljenih lokacija za šetnje, ispijanje kafe ili uživanje u rečnoj ribi. Zato ne čudi što su beogradske reke odličan izbor i kada se radi o lokaciji pogodnoj za venčanje. Pune restorana i splavova, ali i prelepih pogleda, predstavljaju sjajno mesto za proslavu ovog posebnog dana. Venčanje na reci posebno preporučujemo tokom toplih dana, koje će prijatni vazduh pored reke rahladiti.

Odabir savršenog prostora za venčanje definitivno podrazumeva i da razmotrite ovu opciju, a sa splava sa novobeogradske strane Save ćete imati i predivan pogled na Kalemegdan – simbol Beograda, te će vaše venčanje biti obeleženo posebnim, beogradskim šarmom i prelepom panoramom.

Svadba u samom srcu Beograda – na Kalemegdanu

Nema te osobe koja živi u Srbiji, a da nije čula za Kalemegdan, a ni one koja živi u Beogradu a da ga bar jednom nije posetila. Simbol Beograda nalazi se upravo iznad ušća Save u Dunav, a predstavlja najveći park Beograda, ali i njegov najvažniji kulturno-istorijski spomenik, te čini mesto koje jednako rado posećuju Beograđani i svi oni koji mu dođu u posetu.

Zbog prelepog pejzaža i pogleda na ušće, kao i prirodnog okruženja i značaja Kalemegdana – ovo je definitivno lokacija koju treba uzeti u obzir prilikom odabira mesta za organizaciju venčanja. Restoran na Kalemegdanu ima prelep pogled, a vašim gostima sigurno će se svideti ovakav odabir lokacije, dok će panorama ulepšati sve vaše svadbene fotografije.

Kalemegdan trvrđava u Beogradu

Urbana svadba – u centru Beograda

Stari grad, Savski venac i Dorćol prostiru se centrom Beograda, a puna su zanimljivih ugostiteljskih objekata koja se mogu transformisati u divne sale za venčanja. Industrijski prostori su hit u svetu, a godinama osvajaju i noćni život Beograda čineći ga na taj način jednom od najurbanijih svetskih prestonica. U poslednje vreme ovi prostori izuzetno su popularni i kada je reč o svadbama, a čine ih vrlo originalnim i zanimljivim.

Mladi parovi iz Beograda koji i inače izlaze na ovakva mesta, uživaće ukoliko i njihova svadba protekne upravo onako kako vole – kul, urbano i drugačije od drugih. Ovi prostori mogu se transformisati u romantične i posebno lepe jedinstvenom dekoracijom koju će mladenci odabrati, pa će celo mesto biti potpuno posvećeno njihovom posebnom danu.

Venčanje u prirodi – na Košutnjaku

Ljubitelji prirode, prelepih eksterijera, svežeg vazduha i zelenila sigurno žele i da njihovo venčanje bude u prirodi. Radi toga, oni ne moraju da idu iz Beograda – dovoljno je da vide ponude ugostiteljskih objekata u prirodnoj, gradskoj oazi – na Košutnjaku.

Košutnjak je od velike istorijske vrednosti za Beograd, a predstavlja i gradsku šumu  zaštićenu i prelepu! Sem neverovatne flore i faune koja krasi Košutnjak, nekoliko restorana odlično se uklapa u njegov šumski pejzaž, te čine sjajan izbor za organizaciju venčanja za sve ljubitelje prirode. Bajkovita šumska atmosfera i odlična kuhinja, a sve to na samo pola sata od samog centra grada, mogu li mladenci poželeti više?

Ove lokacije, svaka za sebe, opisuju Beograd, daju mu poseban šarm i pričaju njegovu priču. Na svakoj od njih sigurno volite da uživate vikendima, pa ne sumnjamo da će vaš favorit iz ove grupe lokacija biti odabran i za venčanje, te ostaje još samo da odaberete idealnu destinaciju za medeni mesec.