Gde se nalaze najlepši kafići u Beogradu

Barista u kafiću

Beograd je poznat kao jedna od prestonica noćnog života u ovom delu Evrope. Luda zabava na splavovima, u diskotekama ili kafana nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Ipak, naša prestonica nudi i onu drugu stranu izlaska, odnosno relaksacije, koja se tiče odlaska u kafić i razgovora sa prijateljima ili prelistavanja dnevne štampe.

Živopisni krajevi i poznate četvrti Beograda ne bi bili upotpunjeni bez nekog mesta koje je kultno i koje utiče na identitet ljudi koji vole da popiju kafu u tom lokalu. Sa druge strane, tu su i ona novootvorena mesta sa tendencijom da ubrzo postanu glavna “baza” za odmor i ispijanje kafe u nekom delu grada. U nastavku teksta saznajte gde se nalaze najlepši kafići u Beogradu

#1 Kafeterija Šećer – slatko uživanje uz kafu i knjigu

Kafeterija Šećer koja se nalazi u sklopu Delfi knjižare “Borislav Pekić” u Knez Mihailovoj ulici predstavlja sjajan primer lepog ambijenta i opuštene atmosfere. Prostrana knjižara sa ogromnim brojem domaćih i stranih naslova i mesto na kom možete da popijete sjajnu kafu čini nestvaran miks slatkog uživanja uz kafu i knjigu.

Kada su u pitanju dekorativni elementi kojima se odlikuje kafeterija Šećer, postavili su odličan laminat umesto pločica koji se savršeno uklapa u okolne rafove sa knjigama. Pogled na najpoznatiju ulicu u Beogradu, sjajna kafa i najnovija svetska literarna izdanja čine da Kafeterija Šećer postane mesto druženja, čitanja i uživanja.

#2 Blaznavac bar – šaroliki motivi za ljubitelje opuštene atmosfere

Kafe Blaznavac bar spada u red kultnih beogradskih kafića na Dorćolu. Živopisna bašta koja može da primi stotinak gostiju, sa šarenim motivima, okolnim zelenilom i šarmantnim dekorativnim detaljima, čini da Blaznavac bar bude mesto na kom se okupljaju svi ljubitelji dobrog druženja i opuštenog ambijenta. 

Sam kafić je ime dobio po srpskom generalu Milivoju Blaznavcu, a sama građevina u kojoj je smeštena ovaj svojevrsvni miks kafea i galerije stara je više od jednog veka. Na mestu gde je nekada bila konjušnica, ušuškan u Ulici Kneginje Ljubice, Blaznavac već dugo vremena predstavlja pravu poslasticu i doživljaj za sve ljubitelje hipsterske potkulture, ali i dobrih koktela i autentičnog ambijenta.

Kapućino u šolji sa dekoracijom

#3 Vila Maska – autentičan kafić u srcu grada

Vila Maska se nalazi u samom srcu Beograda, na adresi Rankeova 7. U blizini Hrama Svetog Save, ušuškan je među ostalim vilama i rezidencijama na Vračaru. Lokal sa egzotičnim motivima goste privlači svojim autentičnim dekorom i jedinstvenom atmosferom koja vlada od samog ulaska u lokal. Svoj šarm, Vila Maska poseduje još na samom ulazu, gde goste dočekuje šareni oldtajmer sa cvetnim motivima.

Šaroliki amblemi, zadivljujuća drvenarija koja posetioce smešta u vremensku kapsulu i šalje u neko drugo vreme i intimno osvetljenje u kafiću čini da se gosti sa osmehom vraćaju ovom mestu. Vila Maska je kafić koji se prostire na dva sprata, sa rustičnim nameštajem i prelepom baštom koja leti oživi u svom punom kapacitetu. 

Odlazak u ovaj kafić je svojevrsna avantura, zbog bogatstva detalja koji gostima uvek nude novu priliku da otkiju nešto što su prethodnog puta propustili.

#4 Klub svetskih putnika – mesto za sve one koji vole nesvakidašnju atmosferu

Klub svetskih putnika je, kako mu i samo ime kaže, posvećen ljubiteljima putovanja i onima koji obožavaju da obilaze svet. Tapete su sačinjene od brojnih zanimljivih razglednica, enterijer je dekorisan brojnim antikvarnim predmetima i sitnicama koje predstavljaju pravu malu riznicu, dok je starinski nameštaj ono što će vas verovatno najviše oduševiti.

Klub svetskih putnika je nesvakidanje mesto na adresi Bulevar Despota Stefana 7, smešteno u okviru masivne beogradske zgrade. U ovom kafiću je moguće ispijanje kafe za stolom na kom se nalazi šivaća mašina, tu se nalazi miljei i stolnjaci nalik onima koje je plela vaša baka, kao i rustična sofa za opuštanje i uživanje. 

Upravo je obilje autentičnih detalja jedan od glavnih razloga koji čine boravak u Klubu svetskih putnika nezaboravnim. 

#5 Aleksandar klub Ski staza – predivna panorama glavnog grada

Aleksandar klub Ski staza predstavlja savršeno mesto za vikend izlazak u prirodu, uz predivan pogled na čitav Beograd. Aleksandar ski staza nalazi se na Košutnjaku, a više od 25 godina Beograđanima pruža priliku da ovde uživaju, bez obzira na godišnje doba. Zimi je ovaj lokal idealan za predah od skijanja, uz vreo čaj i očaravajući pogled na Beograd pod snegom.

Leti, bašta kafića Aleksandar klub Ski staza gostima nudi nesvakidašnje iskustvo uživanja u prirodi, uz kaficu i predivnu panoramu glavnog grada. Svež, šumski vazduh i fatnastičan ambijent u srcu Košutnjaka je pogodan za organizaciju brojnih događaja, a prelepa šetnja do samog kafića je još jedan razlog zašto je Aleksandar ski staza mesto koje posećuju ogroman broj Beograđana.

Prelepi delovi grada, lokali sa autentičnom atmosferom i mesta stvorena za uživanje čine dobitnu kombinaciju kada su u pitanju najlepši kafići u Beogradu. Neka od tih mesta nalaze se i na našoj listi, a ono što je zajedničko za svaki od njih je činjenica da su zbog sjajnog spoja enterijera i eksterijera omiljena mesta za odmor i uživanje u prestonici.

Posted in gde