Kako i gde u Beogradu proslaviti kupovinu stana ili auta

Reka Sava Beograd noću kod Brankovog mosta

Za mnoge mlade ljude su dve najznačajnije stvari u životu kupovina sopstvenog auta i kupovina stana. Ova dva događaja spadaju u one „formativne“ koji označavaju prelazak u novu životnu etapu – nezavisnost. To vredi proslaviti sa prijateljima i rodbinom, a onima koji žive u Beogradu nudimo par predloga za organizovanje ovakve vrste zabave i slavlja u klubovima, kafanama i kafićima.

Proslavite novi stan bez tradicionalne kućne žurke

Možda je prva ideja koja vam padne na pamet ta da kupovinu stana treba slaviti ni manje ni više nego u novom stanu. Međutim, to se često ispostavi kao neizvodljivo i nepraktično rešenje. Procedura oko kupovine stana vrlo je komplikovana i ume da potraje, a treba strpljivo sačekati donošenje konačne odluke u vezi sa određenim stanom, potpisivanje ugovora i konačno useljenje.

Čak i kad zvanično stupite u kupljeni stan, u njemu verovatno neće biti nameštaja i neophodnih potrepština, pa ni mogućnosti organizovanja neke kućne žurke. Takođe, ko želi da već prvog dana od useljenja dozvoli pijanim prijateljima da vršljaju po stanu i možda nešto unište i pokvare?

Najsigurnija, najbezbolnija i najopuštenija varijanta proslave je da odabrano društvo častite noćnim izlaskom u Beogradu. Ne samo da će se oni dobro provesti nego ćete i vi moći da punom parom proslavljate ovaj itekako važan događaj, bez stresa i briga oko organizacije žurke u samom stanu.

lud provod u gradu povodom useljenja

Iako ne pravite žurku useljenja u samoj kući (odnosno stanu), izađite sa vama bliskim ljudima na neku dobru žurku u gradu!

Svi smo čuli za izreku „kafana mu je druga kuća“, a u Beogradu postoji toliko dobrih mesta za provod da ova izreka može da se shvati i bukvalno. Na primer, kad je pitanju kafana „Ona moja“, na adresi Vojvode Šupljikca broj 31a, možete se provoditi do zore u enterijeru koji je urađen od drveta, a tu su i neizostavni karirani stolnjaci. Bend koji svira uživo doprinosi stvaranju prave kafanske atmosfere, idealne za boemsko uživanje do ranih jutarnjih časova nakon čega možete da se zadovoljni i opušteni vratite u svoj novi stan.

Ako, pak, volite nešto drugačiji provod od tradicionalnog kafanskog, tu je klub „Gotik“. Na adresi Karađorđeva 2-4, u Beton hali, kupovinu stana ili kuće možete proslaviti uz naše najpoznatije muzičke zvezde, ali i uz house, pop i RnB muziku za koju su zaduženi didžejevi. Ovde je provod uvek spektakularan, kao i sam enterijer kluba.

Kafana „Teatro“ takođe nudi moderni osvrt na kafanski provod, i to na neverovatna tri nivoa! Naime, u Sarajevskoj ulici broj 26 nalazi se epicentar beogradskog noćnog života zbog prostora u kom može da se istovremeno provodi čak 700 ljudi.

Naravno, nisu svi ljubitelji ludog provoda. Ima i onih koji najviše vole da im izlazak bude opuštajući i hedonistički, pa smatraju da kupovinu stana nije potrebno proslaviti uz lumpovanje do zore. Sledeći predlog je za njih.

Ognjište je simbol doma, kuće, porodice, topline, ljudske intime, utočišta, zaštite, sigurnosti… Ognjište je utemeljno u centar naših životnih shvatanja i nešto je ka čemu svi težimo. Kupovina stana upravo je to – obezbeđivanje ognjišta. U restoranu „Staro ognjište“ (Dr. Ivana Ribara 120a) možete se domaćinski počastiti. Sa specijalitetima kuće ne možete pogrešiti. Restoran je uređen u etno stilu, dominira drvo, a zbog specifičnog naziva i atmosfere ovaj restoran uklapa se u temu „skućavanja“.

Ono što je kod „Starog Ognjišta“ posebno zanimljivo jeste to što su pod, stolovi i određeni ukrasni predmeti napravljeni od abonosa (hrasta lužnjaka). Moto ovog restorana je: „Ovde se svaki gost oseća kao da je na svom ognjištu.“ Možda je baš ovo novi prijatni kutak za okupljanje vas i vaših prijatelja.

proslavljanje rastanka od gradskog prevoza

Kupovina auta je možda manje značajna od kupovine stana, ali je itekako važan životni korak. Krenite kolima sa par dobrih prijatelja u vožnju Beogradom. Razgledajte i posetite sve ono što niste mogli bez sopstvenog auta, svratite u nekoliko kafića i restorana, uživajte ceo dan! Konačno možete imati potpunu kontrolu, bez mučenja u gradskom prevozu i skupih taksi usluga.

Da proslavite izlazak iz gradskog prevoza i odate mu poslednju poštu, društvo odvedite u pab „Tramvaj“, u Ruzveltovoj 2, gde se uz dobru muziku (i finu gastronomsku ponudu) možete prisećati svih smešnih uspomena iz nebrojeno vožnji tramvajem. Ne bi bilo loše da na vreme rezervišete mesto u „Tramvaju“, jer je vikendom ogromna gužva.

Ako ste ljubitelj brze vožnje, svratite u „Čorba kafe“ čiji će se enterijer posebno svideti vozačima motora. „Čorba kafe“ neguje „old school“ rokenrol stil, pa je idealan za sve bivše bajkere koji sada voze auto. Evo još jednog predloga za njih – „Chopper Cafe“ u Sarajevskoj ulici.

Kupovina stana i autobila su ispiti zrelosti. Međutim, ozbiljnost ovih događaja ne sme da vas navede da izbegnete da svom društvu i sebi priuštite dobar provod. Kaže se: „Ko se seli, taj se ne veseli!“. Ne dozvolite da se ova izreka ispostavi kao tačna. Isto važi i za kupovinu kola – „red je“ častiti.