Madinat Jumeirah: Hoteli i atrakcije koje morate videti 

Madinat Jumeirah, poznat kao „Venecija Bliskog istoka“, više je od običnog hotelskog kompleksa; to je kapija u bogatstvo arapske kulture, arhitekture i tradicionalnog gostoprimstva.

Ovaj ogromni kompleks nudi autentično iskustvo Bliskog istoka kroz svoje tradicionalno dizajnirane hotele, souk pun šarmantnih trgovina, vodene kanale i raznovrsne restorane. 

Ako planirate put u Dubai, Madinat Jumeirah je destinacija koju jednostavno ne smete propustiti. 

U nastavku čitajte o detaljima o hotelima unutar kompleksa i preporuke za nezaboravno iskustvo u Madinatu.

Jumeirah Al Qasr

Jumeirah Al Qasr, čije ime na arapskom znači „Dvorac“, predstavlja pravu esenciju luksuza. Inspirisan tradicionalnim arapskim palatama, ovaj hotel nudi prostrane sobe sa izvanrednim pogledom na Persijski zaliv. 

Zahvaljujući izuzetnoj usluzi i pažnji koja se poklanja svakom detalju, Jumeriraj Al Qasr je mesto gde se gosti mogu osećati zaista kraljevski. 

Ukoliko se nađete ovde, nemojte propustite večeru u jednom od vrhunskih restorana unutar hotela, kao što je Pierchic, koji je poznat po morskim specijalitetima.

Jumeirah Mina A’Salam

Jumeirah Mina A’Salam, što u prevodu znači „Luka mira“, služi kao ulazna tačka u Madinat Jumeirah kompleks. Ovaj hotel je savršen spoj tradicionalne arapske gostoljubivosti i modernih sadržaja, i idealan je za putnike koji traže komfor i autentičnost. 

Sobe i apartmani imaju privatne balkone sa pogledom na lagunu. 

Ako želite da uživate u izvrsnim internacionalnim jelima, svakako ne propustite Tortugu za pravo meksičko uživanje, kao i Hanaayu.

Jumeirah Al Naseem

Otvoren 2016. godine, Jumeirah Al Naseem je najnoviji dodatak Madinat Jumeirah kompleksu. Dizajn ovog hotela je inspirisan pejzažima i prirodnim elementima Dubaija donosi donosi dašak svežine i moderne atmosfere.

U okviru hotela nalazi se nekoliko svetski poznatih restorana, uključujući Black Tap i Kayto. Al Naseem nudi direktan pristup privatnoj plaži i izuzetan pogled na Burj Al Arab, što ga čini savršenim izborom za one koji žele uživati u modernom luksuzu.

Dodatne preporuke za Madinat Jumeirah:

Abra: obilazak kompleksa kanalom

Iskoristite jedinstvenu priliku i obiđite kompleks tradicionalnim drvenim brodićima poznatim kao „abra“. Ovo je idealan način da uživate u pogledu na kompleks iz drugačije perspektive.

Souk tržni centar

Ovaj tržni centar inspirisan je tradicionalnim arapskim bazarama. Ovde možete pronaći sve, od rukotvorina do luksuznih predmet. Takođe, Souk tržni centar poznat je u po bogatom izboru kafića i restorana.

Talise Spa

Za opuštanje i regeneraciju posetite Talise Spa. Sa širokim spektrom tretmana i terapija, ovo je savršeno mesto za revitalizaciju tela i duha.

Vodeni park Wild Wadi

Ako putujete sa porodicom, ne propustite posetu ovom vodeni parku koji se nalazi u neposrednoj blizini kompleksa. Wild Wadi nudi avanture za sve uzraste.

Kulturni događaji i festivali

Madinat Jumeirah nije samo mesto za boravak; to je destinacija koja obogaćuje.

Osim izvanredne ponude hotela, Madinat Jumeirah domaćin je brojnim kulturnim događajima i festivalima tokom cele godine. Evo samo nekih od njih:

Dubai Food Festival

Ako ste ljubitelj hrane, ne propustite ovaj festival koji se održava svake godine i predstavlja izvanrednu priliku da probate specijalitete iz celog sveta.

Dubai Film Festival

Ovaj prestižni filmski festival privlači ljubitelje filma i profesionalce iz industrije i nudi bogat program međunarodnih i regionalnih filmova.

Umetničke izložbe

Madinat Jumeirah često je domaćin raznih umetničkih izložbi koje prikazuju radove kako lokalnih, tako i međunarodnih umetnika.

Aktivnosti za decu

Ako putujete sa decom, ovo su dve lokacije koje ne smete propustiti i koje će garantovano oduševiti čak i najprobirljivije mališane:

Sinbad’s Kids Club

Ovaj klub se nalazi unutar kompleksa i nudi širok spektar aktivnosti koje su osmišljene za zabavu najmlađih. U klubu se organizuju razne igre, kreativne radionice i edukativni programi za decu.

Akvarijum u Dubai Mall-u

U blizini Madinata Jumeirah-a nalazi se nekoliko atrakcija posvećenih morskom svetu, kao što je akvarijum u Dubai Mall.u. Ovaj akvarijum je istovremeno i zabavni i edukativni centar. Pored edukativnih sadržaj, u ponudi su jedinstveni interaktivni doživljaji, poput ronjenja među ajkulama i hranjenja raža. 

Saveti za posetioce

Rezervacija: S obzirom na popularnost, preporučuje se da rezervacije za smeštaj, restorane i spa tretmane obavite unapred.

Oblačenje: Madinat Jumeirah poštuje kulturu i tradiciju UAE-a, stoga je preporučljivo da odeća bude prilagođena u skladu sa lokalnim normama, posebno prilikom poseta restoranima i javnih prostora.

Istraživanje okoline: Ne zaboravite istražiti okolinu van kompleksa. Dubai nudi brojne atrakcije, od impresivnih nebodera do tradicionalnih tržnica začina i zlata.

Posetom Madinat Jumeirah kompleksa doživećete Dubai u svoj svojoj raskoši, doživećete spoj tradicije i savremenog luksuza. Ovo je jesto gde svaki kutak krije svoju priču, a svaki detalj je pažljivo osmišljen kako bi pružio gostima nezaboravno iskustvo. 

Bez obzira da li ste u potrazi za opuštanjem na plaži, avanturom, kulturnim sadrćajima ili gastronomskim užicima, Madinat Jumeirah nudi nešto za svakog posetioca.