Najbolji kursevi i obuke u Beogradu

Rad na laptopu

Savremene potrebe tržišta sve češće zahtevaju prekvalifikacije, odnosno promenu primarnih zanimanja, za sve one koji svojim znanjem i obrazovanjem teško mogu da pronađu posao. Diploma fakulteta, iskustvo rada u određenoj branši i kontakti koji su tokom tog perioda ostvareni, često mogu da budu nedovoljni ukoliko za vašim profilom ne postoji potreba na tržištu rada.

Upravo iz tih razloga, sve veći broj ljudi se odlučuje na pohađanje kurseva ili obuka, sa ciljem ličnog unapređenja i sticanja znanja iz određenih oblasti. Od rastućih potreba IT industrije, preko tradicionalnih zanimanja kuvara ili poslastičara, do usluga knjigovođa, kvalitetni kursevi i obuke su odličan način da se prilagodite tržišnim potrebama. U nastavku teksta saznajte koji su to najbolji kursevi i obuke u Beogradu.

#1 Kurs za knjigovođe u Božidarcu 

Jedan od kurseva koji zavređuje najveću pažnju i koji je jedan od najtraženijih jeste kurs za knjigovođe u Božidarcu. S obzirom na to da na tržištu postoji ogroman broj kompanija koji su potrebe usluge knjigovođa, među koje spadaju i firme na prodaju, kreiranje finansijskih izveštaja predstavlja veštinu vrednu pomena.

Prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje, knjigovođe su najtraženije zanimanje u oblasti ekonomije, pa i ne treba da čudi što je kurs za knjigovođe u Božidarcu toliko tražen. Ovaj kurs podrazumeva odličan balans između teorije i prakse, pa se tako uči od otvaranja privrednog subjekta do onih situacija koje se sreću prilikom izrade finansijskih bilansa, sve do podnošenja završnog finansijskog računa.

Kvalitetna teorijska nastava, stručan nastavni kadar koji poseduje agencijsko i tržišno iskustvo, kao i zvanična potvrda stečenog znanja, u trajanju od 80 školskih časova, čine da kurs za knjigovođe bude jedna od najatraktivnijih veština koju naknadno možete da steknete ili da dodatno unapredite.

#2 Kurs za gerontodomaćice u Akademiji Oxford

Kada su u pitanju kvalitetni kursevi i obuke Beograd ima i veoma kvalitetne kurseve namenjene gerontodomaćicama. S obzirom na to da je ovo zanimanje veoma traženo, a da za tim postoje i potrebe koje prevazilaze okvire domaćeg tržišta, ne treba da čudi što je kurs za gerontodomaćice u Akademiji Oxford jedan od najpopularnijih.

Gerontodomaćica je osoba koja starijim osobama asistira i pomaže u obavljanju svakodnevnih aktivnosti koje se tiču normalnog funkcionisanja jednog domaćinstva. Održavanje stambenog prostora, brisanje prašine i usisavanje samo su neke od usluga koje nudi i sprovodi gerontodomaćica. 

Kurs obuhvata teorijsku nastavu, uz polaganje završnog ispita i sertifikat po uspešnom završetku. Ukoliko, pak, želite da prođete i praktičnu obuku, postoji i opcija saradnje u okviru Akademije Oxford, ali i saradnja na sopstvenu inicijativu sa nekom od firmi koja se time bavi.

#3 Informatički kursevi na IT Akademiji

Nije neka novost da su neka od najplaćenijih zanimanja na svetu usko povezana sa izuzetnim veštinama rada na računaru – programeri, web dizajneri ili informatičari. Stalna potreba za novim licima u IT industriji otvara put ka kvalitetnim kursevima i obukama u ovoj oblasti.

IT Akademija nudi preko 180 kurseva iz IT oblasti. U zavisnosti od toga za koji se kurs odlučite, odnosno specijalizujete, bićete pripremljeni za neke od najplaćenijih poslova današnjice. Ono što je pogodno kod ovih kurseva je što ih možete pohađati i iz učionice, ali i putem online platforme.

IT kursevi u Beogradu predstavljaju odlično oruđe za svakog ko želi da se prekvalifikuje ili stekne dodatno znanje u ovoj industriji. Sticanjem nekog od priznatih sertifikata, kao i dodatnim unapređenjem znanja iz ove oblasti, svako ko se interesuje za sferu informatike i računarstva stiče priliku da pronađe dobro plaćen posao i da postane još konkurentniji na tržištu rada.

#4 Kurs za kuvara u Božidarcu

Još jedan od programa obuke koju nudi obrazovni centar “Božidara” jeste i kurs za profesionalnog kuvara. Ogroman broj restorana, kioska sa hranom i ugostiteljskih objekata koje nude gastronomske usluge povećava potrebu za profesionalnim kuvarima. Otuda je i kurs i obuka za kuvara jedno od onih veština kojima se okreće sve veći broj ljudi.

Program obuke u Božidarcu podrazumeva upoznavanje sa vrstama kuhinja i jela, način pripreme hrane i sastojaka, uz korišćenje sanitarnih procedura, kao i poznavanje standarda koji se moraju poštovati prilikom samog procesa pripreme hrane. 

Kurs za kuvara u Božidarcu spada u obuke u Beogradu koje su namenjene svim ljubiteljima kuhinje, ali i onima koji aktivno traže posao u oblasti kulinarstva i gastronomije. Postoje čak i kursevi koji obučavaju radnike na prekookeanskim kruzerima, pa je moguće da putem kuvanja obiđete sjajne destinacije širom sveta.

Žene okupljene oko šerpe na kursu kuvanja

#5 Kurs za ženskog frizera u salonu Perfect Hair

Ženski frizer se ističe kao još jedno zanimanje koje može da se pohvali visokom frenkventnošću na tržištu rada. U ovu oblast spada i kurs za negu lepote, pedikir i manikir, a veliki broj salona lepote, šminkernica i frizerskih salona ide u prilog činjenici da je kurs za ženskog frizera veoma traženo zanimanje.

Predavači sa višegodišnjim iskustvom, osnovna teorijska znanja i praktično iskustvo deo su ponude frizerskog salona Perfect Hair. Osnova takvih kurseva i obuka koji za cilj imaju obučavanje i dograđivanje znanja jeste da osoba bude sposobna da kasnije otvori sopstveni frizerski salon, ali i da još uvek uči kao radnica u nekom od postojećih salona.

Sticanje novih veština i znanja predstavlja pravi put svakog ko želi da se prilagodi stalnim promenama na tržištu rada. Samim tim, izlazak iz zone komfora i odluka da se putem kurseva i obuka stekne kvalitetan set oruđa, jedan je koraka koji su neophodni na tom putu promena.