Najpopularnije svetske destinacije za 2018.

Najbolje svetske destinacije za 2018. godinu možemo birati subjektivno, ili objektivno. Svet je prepun divnih mesta koja imaju mnogo toga da ponude, a koji ćete posetiti zavisi samo od vaših afiniteta. Pročitajte koje su to najpopularnije svetske destinacije za 2018. i olakšajte sebi izbor naredne destinacije.

Malo je ljudi koji ne vole da putuju, pa je jedna od najtežih odluka koje donosimo u ovo doba godine – šta želim da posetim sledeće. U daljem tekstu pomažemo vam pri izboru sa par neverovatnih predloga.

Bali – u tišini slušajte morske talase

Indonezija obiluje vrhunskim letovalištima, a najpopularnija od njih smeštena su upravo na Baliju – Kuta, Sanur, Nusa Dua, Seminyak.

Hoteli i restorani koji se nalaze na samim peščanim plažama učiniće da zaboravite na ceo svet, i da pomislite da ste u raju. Još kada znate da svaki hotel ima spa centar i  bazen na otvorenom, magija se nikad ne završava.

Turisti iz celog sveta željni pravog odmora hrle na Bali zbog perfektnih plaža, gostoljubivih domaćina i neobične kulture Indonezije.

Plaža na Baliju

Ovde se živi po pravilima koja se nisu menjala decenijama, pa ćete imati priliku da se upoznate sa tradicijom prinošenja cveća i hrane bogovima.

Zalazak sunca na plaži Sanur je zaista jedinstveno iskustvo, kao i hram Tanah Lot iz petnaestog veka koji je smešten na steni usred mora.

A za prave romantične duše (i one koji to žele da postanu) tu su i katamarani koji nežno plove pored obale, a možete platiti i fotografa kako bi ovekovečili te savršene momente.

Zanimljivo je i mesto Ubuda koje nudi mnoštvo umetničkih galerija i radionica lokalnih rukotvorina. Takođe, možete uživati i u plesu indonežanskih plesačica u kraljevskoj palati, a možda i zaigrate sa njima ako ste hrabri.

Bali nudi ponešto za svakoga – bilo da ste raspoloženi za specijalitete njihove tradicionalne kuhinje, povoljan šoping ili lud provod koji traje do jutra u brojnim klubovima.

Havaji – najlepše zore na svetu

Havaji su američka država i čine je stotine ostrva, grebena i peščanih sprudova vulkanskog porekla. Ono što je izdvaja od drugih jeste nešto što svi volimo – leto tokom cele godine. Prema nekim istraživanjima, ovo je najsrećnija zemlja za život.

Ovo je veoma popularna destinacija kako među turistima, tako i među surferima i biolozima; a brojni su razlozi za to.

Honolulu Havaji

Sigurno će vas oduševiti povoljna tropska klima, prirodne lepote koje Havaji nude, aktivni vulkani i bajkovite kilometarske plaže.

Havaji se pamte po jednoj od najboljih kafa na svetu, hula plesu kao i lei ogrlicama od cveća koje nećete želeti da skinete.

Posebno mesto u turizmu Havaja imaju medeni mesec i venčanja, a kako je razvijena cela industrija oko toga – vaš najsrećniji dan će sigurno proći bez problema.

Havaji predstavljaju raj za hedoniste i definitivno ne bi trebalo da ostanu neštiklirana na vašem spisku putovanja.

Peru – i planine i plaže

Nema mnogo država na svetu koje imaju toliko toga da ponude turistima kao što to ima ova tropska destinacija.

Bilo da ste raspoloženi za planinarenje, ili pak sunčanje – u Peruu ćete naći sve to. Ovde ima i planinskih venaca, ali i ogromnih pustinja i prelepih plaža.

A ako vam to nije dovoljno, tu su i slike izvanrednih ostataka drevnih civilizacija koje će vas oduševiti.

Peru je dom jednog od najznačajnijih arheoloških nalazišta na svetu – tvrđave Inka Maču Pikču.

Maču Pikču u Peruu

Ovo nalazište locirano je na skoro 2 i po hiljade metara iznad nivoa mora, i sa pravom je jedno od 7 svetskih čuda.

Ukoliko ste željni dodatne avanture, a pritom želite da bliže upoznate kulturu i istoriju ovog drevnog naroda – pođite na šetačku turu Stazom Inka. Ovo je nezaboravno iskustvo i traje između tri i pet dana.

Tajland – zemlja osmeha

Tajland je pravi dragulj jugoistočne Azije i predstavlja putovanje koje u životnom veku ne smete propustiti.

Ova zemlja vas sigurno neće razočarati, bilo da obilazak počnete uz plaže Tajlanda na jugu ili pak selima na severu.

Ukoliko se odlučite da krenete od Bangkoka, mnogo je toga što ovde možete videti i uraditi.

Bangkok Tajland

Preporučujemo vam da krenete od Veličanstvene palate (Grand Palace), koja je zbog svog zapanjujućeg značaja i izrade najpopularnija turistička atrakcija u gradu.

Zatim, idealno mesto za posmatranje zalaska sunca jeste Hram podzemlja.

Za gurmane tu je odlična brza hrana koja se sprema na ulici u malim štandovima sa strane. Tezge uličnih prodavaca sve više liče na prave restorane.  

Takođe, nikako ne smete zaobići ni Sukhotai – drevnu prestonicu Tajlanda koja je omiljena ljubiteljima istorije i fotografskim entuzijastima.

Da li ste već posetili neku od ovih fantastičnih destinacija? Ako niste, obavezno ih uključite u svoje planove za 2018. godinu.