Nehirurški tretmani laserom: Budućnost podmlađivanja

žena na laserskom tretmanu

Stanje i izgled naše kože se menjaju i prilagođavaju u skladu sa godinama koje prolaze i neminovno je da ćemo pre ili kasnije osetiti posledice starenja. Vremenski uslovi, hladnoća i UV zračenje mogu da uzrokuju suvoću kože, mrlje, fleke i doprinesu ubrzanom starenju.

Pošto proizvodnja kolagena opada, koža postepeno gubi elastičnost i stvaraju se fine i dublje bore. Zahvaljujući inovacijama u estetskoj medicini, skalpel i invanzivne hirurške metode polako odlaze u zaborav.

Bezbolne, neinvanzivne intervencije koje daju dugotrajan efekat, bez posebnih priprema i perioda oporavka, beleže konstantan porast zainteresovanih. Lasersko podmlađivanje je najčešći izbor svih koji žele dugoročne i sigurne rezultate, poput zategnute, blistave i mladolike kože.

Prednosti laserskih tretmana

Pošto laser podrazumeva najsavremeniju tehnologiju u oblasti estetske medicine, lako je razumeti da su prednosti tretiranja ugroženih regija ovim putem zaista mnogobrojne. Pre svega, prilikom upotrebe lasera, on podstiče proizvodnju kolagena, čime se popravljaju tonus, elastičnost i volumen kože.

Drugim rečima, dolazi do lifting efekta, odnosno zatezanja prethodno opuštene kože.

Moguće je tretirati ciljanu regiju, ili čitavo lice kako bi se povratili sjaj, punoća i blistavost. Procedura je potpuno bezbedna za sve tipove kože, bezbolna i praćena minimalnim periodom oporavka. Moguća je eventualna pojava blagog crvenila, ali se ono povlači u roku od 48 sati nakon intervencije, pa možete bezbrižno da se vratite svakodnevnim aktivnostima.

Podmlađivanje lica

Vidljivi znakovi starenja, poput bora, pojave hiperpigmentacije ili opuštene kože su potpuno prirodni procesi. Koža je naš najveći organ i ima zaštitnu funkciju, odnosno njena uloga je da nas štiti od uticaja spoljašnje sredine. Kao logična posledica toga, ona trpi najviše oštećenja i vremenom se menja i gubi elastičnost.

Zato i ne čudi činjenica da je delotvorno nehirurško podmlađivanje laserom sve popularniji izbor kojim se lako brišu vidljivi tragovi starenja. Koži se vraćaju sjaj i elastičnost i lice izgleda potpuno prirodno, na čemu insistira veliki broj ljudi. Svedoci smo da estetska hirurgija može da daje vrlo neprirodne i upadljive rezultate ukoliko se ne dozira pravilno. Ukoliko se odlučite za laser, prirodni izgled je zagarantovan.

žena na kozmetičkom tretmanu

Indikacije za laserski tretman

Postoji nekoliko stvari na koje treba da obratite pažnju ukoliko se pitate da li ste dobar kandidat za podmlađivanje lica laserom. Ukoliko primećujete da koža lica više nije glatka, blago je promenila teksturu i pojavljuju se fine linije ili bore, razmislite o tretmanu.

Opuštena koža se javlja kao posledica gubitka elastičnosti i može da dovede do promena u obliku i strukturi celog lica. Proširene pore i neujednačen ten mogu za posledicu da imaju kožu grubu na dodir, bez sjaja i sklonu iritaciji. Smanjen volumen usana dovodi do gubitka definisane konture usana, pa se njihovi uglovi izvijaju prema dole, dajući licu umoran izgled.

Ako ste primetili neki od ovih znakova, lasersko podmlađivanje je idealan izbor.

Odloženo starenje

Većina ljudi nije upoznata sa činjenicom da koža stari u slojevima. To praktično znači da su znaci starenja najpre vidljivi na površini.

Hipodermis je najdublji sloj kože i zadužen je za skladištenje lipida, ali vremenom dolazi do smanjenja broja ćelija u kojima se oni nalaze. Rezultat je smanjen elasticitet, stvaranje dubljih bora, a neretko se javljaju i takozvani upali obrazi.

Središnji sloj kože se naziva dermis i on obiluje nervnim završecima, lipidima, elastinom i kolagenskim vlaknima. Nakon dvadesete godine, svake sledeće godine se u dermisu proizvede oko jedan posto manje kolagena. Oko četrdesete godine, koža više ne sintetiše kolagen.

Dakle, ukoliko počnete sa tretmanima na vreme, nećete samo trenutno podmladiti kožu, nego i odložiti celokupan proces starenja.

Bezbolna i brza procedura

Neprijatnost, bol i invanzivna hirurgija na polju estetske medicine su stvar prošlosti i polako odlaze u zaborav. Danas se prednost daje bezbolnim, nehirurškim tretmanima koje lako podnose čak i osobe koje imaju nizak prag tolerancije na bol.

Uzimajući u obzir da laserski tretmani podrazumevaju korišćenje najsavremenije tehnologije, nema razloga da se plašite. Osim toga, vreme trajanja tretmana je maksimalno skraćeno, tako da su odličan izbor za sve koji žele da postignu efikasne i vidljive rezultate u kratkom vremenskom periodu.

Svako od nas se suočava sa promenama koje donose godine i spoljašnji uticaji, koje baš i ne možemo da kontrolišemo. Ono što možemo, jeste da izaberemo najbolje za sebe i uživamo u mladalačkom izgledu koristeći se prednostima laserskih tretmana.

Za još zanimljivih informacija pratite naš portal gde.rs