Zašto je bitno imati čist i dezinfikovan poslovni prostor

osoba u skafanderu vrši dezinfekciju prostostora

Dezinsekcija firmi je zamišljena tako da obuhvata skup mera i postupaka sa ciljem da se unište razni insekti. Ona će vam omogućiti da se u potpunosti rešite štetnih insekata, ili pak da uz razlčite mere štetnu njihovu populaciju držite pod kontrolom. 

Zaista postoje razni insekti koji mogu biti stanodnici vaših poslovnih prostorija. Oni jednostavno ne biraju da li će u privatni prostor ili poslovne, zdravstvene ustanove, restorane, hotele, vrtiće ili škole. 

Imidž vaše kompanije može biti narušen 

Zamislite samo situaciju da vam je došao klijent i zatekne buba rusu ili neki drugi insekt u vašim prostrijama. Njemu sigurno neće biti prijatno, i vrlo je verovatno da će se zapitati kako li vi obavljate usluge ukoliko imate već situaciju da su insekti zauzeli vaše poslovne prostorije. 

Takođe, ukoliko se oni pojave u vašoj firmi to može biti rizično i po zdravlje vaših zaposlenih s obzirom na to da su upravo insekti izazivači raznih oboljenja. A zaraza vrlo lako može da se stvori ukoliko ne držite stvari pod kontrolom. 

Insekti koji uglavnom nastanjuju poslovne prostorije su bubašvabe, bubaruse, mravi, stenice i bude. Oni pre svega kontaminiraju sve površine preko kojih prolaze, a na taj način i kontaminiraju namirnice pa i predmete – dok veoma lako mogu da nanesu i materijalnu štetu. 

Sa druge strane sve ove bube koje smo nabrojali su i prenosioci raznih bolesti, a one su prosto rečeno „rezervoari“ zaraze kao i izazivači brojnih alergijskih reakcija. 

U svakoj firmi gde postoji infestacija insektima postoji i velika opasnost po zdravlje ljudi 

Zbog toga je jako bitno da dezinsekciju firme shvatite ozbiljno i temeljno. Iako na internetu postoje razna sredstva koja će vam „omogućiti istrebljenje insekata“ na taj način nećete ništa postići – potrošićete vreme, novac, strpljenej i živce. 

Preporuka za vas je da koristite isključivo proverene kompanije koje se time bave, a na taj način bićete sigurni da je posao obavilo stručno lice. 

Jako je bitno da prilikom izbora firme koja će vršiti dezinsekciju obratite pažnju na to da li ima sva potrebna odobrenja nadležog ministarstva, da li koristi ekološki prihvatljive prozvode, kolika je garancija na usluge i da li vaši zapsoleni mogu odmah da koriste prostorije. Obratite pažnju da se koriste sredstva koja nemaju miris i koja nisu opasna po zdravlje ljudi i životinja. 

Koja vrste dezinsekcije je potrebna vašoj firmi? 

U trenutku kada pozovete sertifikovanu firmu, na teren odnosno u vaše poslovne prostorije će stiću stručna ekipa. Oni će najpre izvršiti monitoring i tačan prikaz stanja koej su zatekli kako bi napravili idealan plan dezinsekcije vaših poslovnih prostorija. 

Dezinsekciju je svakako potrebo izvršiti što je pre moguće kako se insektima ne bi dozvolilo dalje razmnožavanje. Na primer ukoliko ste primetili jednu buu, budite sigurni da ona nije usamljena i jedina u vašim prostorijama. Od jednog insekta, veoma brzo se napravi čitava kolonija. 

Dezinsekcija se može sprovesti na dva načina, a to je takozvana preventivna i kurativna dezinsekcija. 

Najčešća metoda je postavljanje gelova kao i prskanje insekticidima. Na primer dezinsekcija gelom je danas mnogo popularnija jer je delotvornija a i plus ne morate da pomerate sve stvari iz kancelarije. 

Da li je dezinsekcija skupa?

Svakako je svima nama bitna i cena, jer pored kvaliteta obavljenih usluga ovo je još jedna bitna stavka. Ono što je jako dobro da znate jeste to da, iako ćete za dezinsekciju morati da iznajmite profesionalca – usluga vas neće mnogo koštati. Dezinskciju u svakom trenutku mogu da priušte i porodična domaćinstva, a o firmama tek i da ne govorimo. Za malu i pristojnu cenu možete vi kao korporacija imati miran san. 

Sama cena se formira u zavisnosti od veličine prostora, rasporeda, građe pa i lokacije i kompleksnosti samog problema, tačnije načina na koji će vaš problem biti rešen. 

Dezinsekcija vam omogućava potpuno uništenje insekata ili brojku koja je biološki prihvatljiva kako ne bi došlo do zaraze ili štete koju oni mogu da proizvedu. 

Ono što je sigurno jeste da ćete biti mirni, nećete brinuti o tome da li je vaše poslovanje dovedeno u pitanje i da li su zdravi vaši zaposleni. 

Dezinsekcija uz pomoć stručnog tima vam pruža svu moguću sigurnost kao i garanciju kvaliteta. 

Iako imate mogućnost takozvane „uradi sam“ dezinskecije to vam ne preporučujemo jer se koriste neproverena sredstva i ona koja nisu ekološki prihvatljiva. Uglavnom sva ona toliko smrde da nećete moći i po nekoliko dana da koristite svoje poslovne prostorije, a o narušenom zdravlju da i ne govorimo. Zbog toga se opredelite za profesionalnu kompaniju za dezinsekciju koja ima sve potrebne dozvole i saglasnosti za rad.